Secenje betona brusilicom

Secenje betona brusilicom i cena koju plaćate za takav experiment...
Secenje betona brusilicom

Često nailazim na ovo pitanje i želim da kažem nešto o secenje betona brusilicom.

Brusilica ima izuzetno veliki broj obrtaja i svojom konstrukcijom nije prilagodjena da nosi sečiva za beton koja rade na mnogo manjim brojevima obrtaja a osim toga ležajevi na brusilici za beton nisu predvidjeni da trpe sile koje pravi metalni disk za secenje zidova.

Hauba koja pokriva sečivo brusilice otvorena je mnogo više nego hauba na rucna masina za secenje betona i ako dodje do otpadanja dijamantski zub veća je verovatnoća da to izazove povredu operatora.

I za kraj sam ostavio najveću manu rada brusilicom. U toku secenje betona brusilicom nećete moći da kvasite disk vodom jer može doći do strujnog udara a u najboljem slučaju će vam pregoreti brusilica…Mislim, brusilica će pregoreti i ako ne koristite vodu ( ne govorim vam ovo napamet, i sam sam nekada isprobavao ovu mogućnost).

Ako ne kristite vodu u toku secenje zida brusilicom doćiće do stvaranja ogromnog oblaka prašine koja je toliko oštra da četkice, ležajevi i rotor brusilice strada u roku od par minuta. 

Posao niste završili a već imate nepotrebne troškove i nepotrebnu nervozu. Čemu to ako postoje specijalizovane firme za secenje zidova i podova.

Busenje betona brusilicom
Da li je moguce beton izbusiti brusilicom

Zato nemojte stvari prepustiti slučaju jer to moze biti opasno ali i skupo. Prepustite ove delikatne poslove obučenim i uigranim izvodjačima Beton-ekspert tima, koji će i vas i komšiluk rešiti nepotrebnog stresa.

Secenje betona i brusilicom 2
Busenje betona beograd