Bušenje betona

Busenje betona je isto što i bušenje betona

Način bušenja betona

Vršimo uslugu dijamantskog bušenja betona, kamena, cigle, armiranog betona i dr. (bušenje zidova, stropova, deka, greda itd.), brzo i milimetarski precizno i zato nije potrebno naknadno popravljati površinu. Bušenje se vrši dijamantnim krunama uz zalivanje vodom. Nema prašine niti vibracija te ne dolazi do oštećenja okolne površine i konstrukcija. Iz tog razloga dijamantsko bušenje je jako zahvalna metoda, jer je precizna, brza i ne uzrokuje oštećenja. Koristi se za bušenje rupa za nape, instalacije, ventilacije, ugradnju različitih profila, postavljanje ograda itd., a moguće su različite debljine bušenja, u zavisnosti od potrebe naručioca, do prečnika od 500mm.

Bušenjem se kroz beton prave otvori kružnog poprečnog preseka. Ti otvori se koriste za provlačenje instalacija ili za razne tipove ankerisanja. Bušenje može biti vibraciono i dijamantsko.

Vibraciono bušenje

Vibraciono bušenje se radi burgijama čiji su vrhovi od vidije koja je izuzetno tvrda. Osim što se burgija okreće ona u toku bušenja izvodi i udarce –čekićanje materijala što uzrokuje njegovo odvaljivanje. Vibraciono bušenje se ne može primenjivati kroz armaturu pa ova tehnika ima jako ograničenu primenu.Drugi nedostatak ovakvog bušenja je ograničenje u prečniku rupe i u dubini.

Dijamantsko bušenje

Postoje specijalne mašine koje izvode cilindrične otvore kroz građevinske materijale bez prašine, vibracije i kojima ne smeta prisustvo armature u betonu. Te mašine se kreću po specijalnom postolju koje mora biti čvrsto utiplovano za podlogu. Kada je ispunjen taj uslov mogu se bušiti rupe čak do jednog metra u prečniku i neograničene dubine.Koristimo ih za provlačenje kanalizacionih cevi kroz debele temelje ili za rupe za kuhinjske aspiratore-nape.SLIKA 16,17,18

Manje mašine za dijamantsko bušenje mogu raditi i bez postolja ali se tada uglavnom buše materijali mekši od betona, recimo cigla, blok, siporeks. Ručne mašine za dijamantsko bušenje ne mogu da se koriste za prečnike veće od 120mm.

Kontaktirajte nas za bilo koju vrstu pitanja vezanog za naše usluge (konzultacije su besplatne)